13 grudnia 2024
Szukaj
Close this search box.

Wołowina wysokiej jakości dla profesjonalistów. Warsztaty w Częstochowie już w ten weekend

Już 21 i 22 listopada w Częstochowie odbędą się Warsztaty szkoleniowe pt. Wołowina wysokiej jakości dla profesjonalistów.

Uczestnikami będą restauratorzy, kucharze, kelnerzy, przedstawiciele sklepów spożywczych, delikatesów mięsnych sieci handlowych i sklepów mięsnych.

Podczas warsztatów Chef for Chef oraz Trendy Dinner uczestnicy zgłębią tematy takie jak:

  • zrównoważona produkcja wołowiny – dlaczego jest to tak ważne dla wysokiej jakości mięsa;
  • główne wartości ruchu Slow Food oraz HoReCa;
  • poznanie lokalności gospodarki i produktów wołowych;
  • system QMP – krajowym system jakości żywności, który obejmuje swoimi standardami praktycznie cały proces produkcji wołowiny.

W części praktycznej uczestnicy będą mieli okazje sprawdzić, w jaki sposób oprócz steków, burgerów czy tatara można wykorzystać mięso wołowe do przyrządzenia smacznych dań.

Na żywo warsztaty poprowadzi kucharz Amin Fakhari.

Warsztaty zostały sfinansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.

Zaloguj się

Zarejestruj się

Reset hasła

Wpisz nazwę użytkownika lub adres e-mail, a otrzymasz e-mail z odnośnikiem do ustawienia nowego hasła.