8 czerwca 2023
Laboratorium. Naukowiec wstrzykuje płyn do jabłka

Ostatnie lata przyniosły wysyp startupów sektora foodtech

Rynek foodtech może zanotować w najbliższych kilku latach ponad 50-proc. wzrost przychodów – przewidują analitycy. Innowacje w sektorze żywności kreują dziś przede wszystkim start-upy, których nie ma może na rynku dużo, ale w szybkim tempie ich przybywa.

Wicepremier Henryk Kowalczyk podczas konferencji w Narodowym Instytucie Kultury i Dziedzictwa Wsi.

Jakie możliwości daje rolnikom Plan Strategiczny dla WPR 2023–2027?

– Ważne, żeby przed rozpoczęciem najbliższych naborów polscy rolnicy zostali dobrze poinformowani o wszystkich możliwościach krajowego Planu Strategicznego, aby mogli maksymalnie z nich skorzystać – podkreślił wicepremier, minister rolnictwa i rozwoju wsi Henryk Kowalczyk podczas konferencji w Narodowym Instytucie Kultury i Dziedzictwa Wsi.

Pole zboża, dłoń wypełniona ziarnem

Czemu polscy rolnicy nie chcą sprzedawać zboża?

Wypłaty zaliczek na poczet dopłat bezpośrednich, słabsze niż przed rokiem plony kukurydzy, niepewność co do dalszego rozwoju sytuacji na Ukrainie, a także posiadana baza magazynowa zniechęcają wielu rolników do sprzedaży ziarna jeszcze w tym roku – informuje Izba Zbożowo-Paszowa.

Popularne w Kategoriach

Zaloguj się

Zarejestruj się

Reset hasła

Proszę wpisać nazwę użytkownika lub adres e-mail, a otrzymasz e-mail z linkiem do ustawienia nowego hasła.